Јадовник

Потенцијални парк природе

Манастир Милешева

Културно добро од изузетног значаја

Грчко гробље у Хртима

Културно добро на листи светске баштине

Видиковац на Соколици

Све је ту за твој савршен дан...

Џамија у Хисарџику

Куран стар преко 500 година

Манастир Куманица

Симбол Пријепољске духовности

Ибрахим-Пашина Џамија

Једна од најстаријих џамија у Санџаку

Камнена Гора

Саврешено место за одмор

Свети бор

Чудо природе старо пола миленијума...

Слике популарних знаменитости у Пријепољу

уторак, 14 март 2017 20:09

БИЦИКЛОМ КРОЗ СРБИЈУ И ЦРНУ ГОРУ

Написао
Оцените овај чланак
(0 glasova)

Рекреативно-бициклистички маратон “Чикер МТБ 2016” кренуо је у недељу, 26. јуна из Краљева. На путовању дугом више од 450 километара бициклисти су возили планинским путевима преко Чачка, Пожеге, Златибора, Нове Вароши, Пријепоља, Пљеваља до Бијелог Поља.

На овогодишњем, петом по реду маратону учествовало је око 90 бициклиста. Значајно су унапређени сви сегменти маратона који су ове године привукли рекордан број учесника из иностранства, а међу њима су били држављани Немачке, Мађарске, Италије, Словеније, Босне и Херцеговине, Швајцарске и САД-а.

Траса маратона другачија је сваке године па су бициклисти у среду, 29. јуна кренули из Нове Вароши преко Златара, Аљиновића и Јадовника до Сопотнице где су преноћили. Наредног дана направили су паузу испред Дома културе и након уживања у специјалитетима пријепољске кухиње наставили стазама преко Душманића, Ђурашића и Јабуке до Пљеваља.

“Чикер” маратон привукао је многобројне љубитеље природе и екстремних спортова. Међу њима је и познати хармоникаш Александар Софронијевић: “Маратонац сам већ другу годину и све сам обавезе прилагодио “Чикеру”. Долазио сам у Пријепоље због концерата и нисам имао прилику да обиђем околину. Одушевљен сам Сопотницом, а фотографије које сам објавио на Инстаграму имају већ 20.000 прегледа.”

Шездесеттрогодишњи Џон Андересен из Америке решио је да након пензионисања крене у авантуру. “Ово је предивно искуство и желим да моје пријатеље из Америке доведем у Србију”, рекао је Андерсен фасциниран лепотом пријепољских предела и гостопримством људи.

Ове године учествовало је троје чланова клуба екстремних спортова “Фијуљ” из Пријепоља и неколицина веома младих бициклиста које је предводио тринаестогодишњи Вук из Рашке као најмлађи учесник маратона. Седмодневно дружење на несвакидашњем туристичком путовању кроз Србију и Црну Гору завршено је у суботу, 2. јула у Бијелом Пољу. Организатор маратона је планинско-бициклистички клуб “Чикер” из Краљева у сарадњи са туристичким организацијама из обе државе.

Прочитано 140 puta

Конаци Манастира Милешеве

Коначиште мотел "Грбо"

Коначиште Путник-Јабука

Планинарски Дом- Сопотница