Јадовник

Потенцијални парк природе

Манастир Милешева

Културно добро од изузетног значаја

Грчко гробље у Хртима

Културно добро на листи светске баштине

Видиковац на Соколици

Све је ту за твој савршен дан...

Џамија у Хисарџику

Куран стар преко 500 година

Манастир Куманица

Симбол Пријепољске духовности

Ибрахим-Пашина Џамија

Једна од најстаријих џамија у Санџаку

Камнена Гора

Саврешено место за одмор

Свети бор

Чудо природе старо пола миленијума...

Слике популарних знаменитости у Пријепољу

уторак, 14 март 2017 19:31

ЗАВРШЕНА 17. ЛИМСКА РЕГАТА

Написао
Оцените овај чланак
(0 glasova)

Са сплава на Плавском језеру рафтери су у петак, 27. маја кренули у авантуру низ лимске брзаке. На стартној линији регате било је 11 посада, а кроз циљ је прошло 15 чамаца у којима су били рафтери из Србије, Словеније, Аустрије и Чешке.

На обали Плавског језера регату је свечано отворио председник општине Плав, Орхан Шахмановић који је рафтерима пожелео успешно путовање. 

Један од оснивача регате Драгољуб Симовић Симо, председник планинарско-спортског клуба "Коловрат" из Пријепоља, по 17 пут водио је ову експедицију, уз задовољство што, како је истакао, ова регата са собом носи посебне чари.

-Данас је ово задовољство веће јер имамо и лепо време и повољан водостај и то ће нас сва три дана пратити. Сигуран сам да нам предстоји само добар рафтинг и да ће ово бити регата за памћење, казао је Симовић, и нагласио како му је ипак жао што нема екипа из црногорских градова.

Лимска регата је од прошле године увела једну малу новину и сваке године она има свог капетана. Као најзаслужнији што ова манифестација постоји, прошле године за првог капетана био је изабран управо Симовић. Ове године капетанску капу и мајицу добила је Драгана Ракиџија, учесница свих 17 регата до сада, а поклон је донација Туристичке организације Котор, која је на овај начин допринела у организацији "Лимске регате 2016".

Лимска регата је аванутра дуга 134 км која више од деценију и по означава почетак летње сезоне у општинама кроз које Лим протиче и значајно доприноси промоцији њихових туристичких потренцијала и афирмисању рафтинга. Ова спортско-туристичка манифестација има међународни карактер јер пролази кроз градове Црне Горе и Србије.

Првог дана вожена је деоница од Плава до Берана, у суботу је савладана деоница од Берана до Бијелог Поља, а последњег дана, у недељу, 29. маја возила се етапа од Бијелог Поља до Пријепоља. “Лимска регата 2016” завршена је на плажи Петровац где је ТО Пријепоље организовала дочек и ручак за све учеснике. 

Организатори 17. Лимске регатe су ТО Пријепоље, Плав, Андријевица, Беране, Бијело Поље, РТО "Бјеласица и Комови" у сарадњи са локалним рафтинг клубовима.

Прочитано 125 puta

Конаци Манастира Милешеве

Коначиште мотел "Грбо"

Коначиште Путник-Јабука

Планинарски Дом- Сопотница