Јадовник

Потенцијални парк природе

Манастир Милешева

Културно добро од изузетног значаја

Грчко гробље у Хртима

Културно добро на листи светске баштине

Видиковац на Соколици

Све је ту за твој савршен дан...

Џамија у Хисарџику

Куран стар преко 500 година

Манастир Куманица

Симбол Пријепољске духовности

Ибрахим-Пашина Џамија

Једна од најстаријих џамија у Санџаку

Камнена Гора

Саврешено место за одмор

Свети бор

Чудо природе старо пола миленијума...

Слике популарних знаменитости у Пријепољу

уторак, 14 март 2017 19:30

48. КОМАРАНСКА КОШИЈА

Написао
Оцените овај чланак
(0 glasova)

Ни хладно и кишовито време није спречило верне посетиоце да посете Боретино брдо 1. маја и уживају у такмичарским надметањима. Неколико хиљада људи из Пријепоља и суседних градова из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине присуствовало је такмичењу у кросу, бацању камена с рамена, скоку у даљ и коњичким тркама.

Манифестацију су отворили учесници кроса у 11 часова узбудљивом трком у којој је тријумфовао Карађорђе Вуковић. Вицешампион овогодишњег такмичења је Мирзад Даутовић, а трећи на циљу био је Хаџо Бјелак.

У дисциплини бацање камена с рамена тријумфовала су браћа Синанчевић.  Хитац од 13.87 метара донео је победу Алему Синанчевићу. Адис је освојио друго место са најбољим хицем од 12.68 метара, док је трећи био Алмир са резултатом од 10.51 метар. Најбољи у скоку у даљ био је Мирза Етемовић са “летом изнад земље” од 2.65 метара. Емсад Планић је са скоком од 2.58 метара освојио “сребро”, а Едису Планићу припала је “бронза” за скок од 2.46 метара.

У коњичкој трци брдско-планинских грла победу је однело грло Милана Митровића, док су након Синглава кроз циљ прошли Гром и Дорат, власника Гаврила Лековића, односно Амера Жиговића. Такмичарски део Комаранске кошије  завршен је трком расних коња у којој је тријумфовао грло Меха Даутовића. Ред Били је у узбудљивој завршници био бржи од Стаменог Пика, власника Сава Пушице, док је трећи кроз циљ прошао Туарег Наила Бјелака.

Организатори 48. Комаранске кошије су Туристичка организација и Спортски савез Пријепоља, МЗ Орашац, под покровитељством Општине Пријепоље. Најуспешнији такмичари освојили су пехаре и вредне новчане награде које су обезбедили организатори и спонзори манифестације, удружење привредника "Румелисијад" из Бурсе, Мехо и Базо Жиговић, Мехо Даутовић, Марко Поповић и Радиша Томашевић.

Прочитано 127 puta

Конаци Манастира Милешеве

Коначиште мотел "Грбо"

Коначиште Путник-Јабука

Планинарски Дом- Сопотница